Technische omschrijving appartementen complex De Oldenhof en De Platteelhof

Hoofdentree

De appartementen zijn bereikbaar via de hoofdentree op de begane grond. De entree is afgesloten en voorzien van een videofooninstallatie. De brievenbussen van alle appartementen bevinden zich in de voorgevel.

Parkeergarage (alleen van toepassing op De Oldenhof)

De onderliggende parkeergarage is met de auto bereikbaar via het Oldenhofplantsoen, ook is hier een separate fiets toegang aanwezig. Aan de oostzijde is de parkeerkelder bereikbaar via een betonnen trap. Voor ieder appartement is op huisnummer een parkeerplaats beschikbaar. Ieder appartement heeft tevens een berging in de parkeergarage. Bij de lift zijn drie stroompunten en in de gang bij de bergingen is aan beide zijden een stroompunt.

Gevels en kozijnen

De buitengevels zijn voorzien van de handvormbaksteen Wienerberger Nuance Rhone Exclusief en voorzien van een gepointeerde cementvoeg. De gevelbeplating van de penthouses is voorzien van TrespaMeteon metallic Alu. Alle kozijnen (creme wit, Ral 9001) en de balkondeur (leigrijs Ral 7015) zijn voorzien van hoogwaardige kunststof, de ramen  kunnen zowel draaien als kiepen. De  hoofdentree is voorzien van een pui met schuifdeur van aluminium metallic Ral 9006.

Beglazing

Alle glasopeningen in de buitenkozijnen zijn uitgevoerd in isolerende beglazing HR ++ in voldoende geluidwerende kwaliteit.

Zonwering

De zonwering van de met zon belaste appartementen zijn individueel, van binnenuit elektrisch te bedienen. Zonwering, screens zijn van de firma Schellekens kleur doek 0108(1101) oranje/grijs

Daken

De platte daken van het appartementencomplex zijn voorzien van een isolatielaag met afschot. De isolatielaag is voorzien van een EPDMrubber dakbedekking

Deuren

De toegangsdeuren van de appartementen en meterkasten dichte houten deuren met een HPL toplaag, noten standaard, Duropal (Wodego) Ral 4801 FG, kunststof rand zwart. Binnendeuren zijn fabrieksmatig afgelakt in de kleur Ral 9001. Zowel de entreedeur van het complex en de roldeur van de  van de ondergrondse parkeergarage  zijn met een elektrisch toegangscontrolesysteem te openen. De meterkasten, berging parkeerkelder alsmede de toegang tot de parkeerkelder voor voetgangers en fietsers zijn met een gelijksluitende sleutel bedienbaar. De vensterbanken zijn van Werzalith/Duropal in de kleur wit (als Ral 9001).

Vloeren

De woningen zijn voorzien van een anhydrietvloer. De vloer in de badkamer is voorzien van Mosa Softgrip tegels in de kleur muisgrijs. De vloer in de parkeergarage is uitgevoerd in gevlinderd beton. De stenen vloer in de centrale hal is voorzien van een vloertegel 30 x 30 cm van Mosa Terra Maestricht.

Wanden

De wanden in de appartementen zijn voorzien van bouwbehang. De wanden in toilet en badkamer zijn gedeeltelijk afgewerkt met wandtegels en spuitpleister kleur wit boven de wandtegels .

Plafond

Alle plafonds zijn voorzien van spuitpleister, kleur wit gelijkend op RAL 9010

Sanitair

De appartementen beschikken over de volgende sanitaire voorzieningen:

  • In hoogte verstelbaar, vrij hangend porseleinen diepspoeler wandcloset
  • Wastafel; Duravitserie fogo, kleur Macassar. Er zijn diverse aanvullende producten hiervan te verkrijgen zoals een hoge badkamerkast.
  • Wastafelmengkraan van Grohe
  • Wastafelspiegel
  • Douchegarnituur; waterbesparende douche met temperatuurknop
  • Separaat toilet in hoogte verstelbaar en fonteinkraan Grohe
  • De berging in het appartement is voorzien van een koudwaterkraan met afvoer t.b.v. een eventuele wasmachine

Keuken

De keukens in de appartementen hebben een spoelbak en een elektrische kookplaat met afzuigkap. De muur boven het aanrechtblad is afgewerkt met afwasbaar materiaal. In de keuken is er rekening mee gehouden dat er later door de bewoner een vaatwasser, koelkast en een magnetron kan worden bijgeplaatst.

Ventilatie

De appartementen zijn voorzien van een HR – balansventilatiesysteem. Elk appartement heeft een HR een Warmte TerugWinning systeem (WTW) met bypass en een kanalensysteem met instelbare ventilatie ventielen voor luchttoevoer en luchtafvoer. De mechanische ventilatie heeft een driestandenschakelaar die bediend kan worden in de keuken.

Verwarmingsinstallatie

Alle appartementen zijn aangesloten op het Warmte Koude Systeem (WKO) dat voor Bethanië is gerealiseerd. Warmte Koude Opslag maakt gebruik van de hoge soortelijke warmte van het water. Door deze eigenschap is water uitstekend te gebruiken voor het opslaan van energie. In de zomer kan het koele grondwater gebruikt worden om het appartement te koelen. Bij het koelen van het appartement wordt warmwater afgevoerd en opgeslagen in de boden. In de winter gebruikt het WKO systeem het warme water om het appartement te verwarmen. Het afgekoelde water kan in de zomer weer gebruikt worden om het appartement te koelen.

Een warmtepompsysteem zal de benodigde aanvullende warmte en koeling aan het water toevoegen. Een warmtepomp kan net als een koelkast warmte en koude toevoegen aan het water. Doordat gebruik wordt gemaakt van het grondwater kunnen er hoge rendementen gehaald worden. Hierdoor zijn de energiekosten laag. Uw appartement heeft een eigen meter waarmee het verbruik in GJ kan worden gemeten. De temperatuurregeling vindt plaatst door middel van een kamerthermostaat waarmee de temperatuur van de vloerverwarming geregeld kan worden.

Elektrische installatie

De elektrische installatie is uitgevoerd als inbouwschakelmateriaal wit. De woonkamer en hoofdslaapkamer zijn voorzien van een CAI aansluiting. De appartementen hebben een beeldscherminstallatie met spreekluisterverbinding, belsignaal en deuropener.

Domotica

In elk appartement bevindt zich een beeldscherm met de mogelijkheid tot een spreekluisterverbinding met de medewerkers van Bethanië. Dit zijn medewerkers werkzaam in het naastgelegen Woon-, Zorg- en Dienstencentrum Bethanië of in de thuiszorg van Bethanië. Ten behoeve van eventuele later aan te brengen domoticavoorzieningen zijn de appartementen voorzien van loze leidingen.

Liftinstallatie

Het appartementencomplex is voorzien van een personenlift.

Afval verwerking:

Op het terrein wordt er een ondergrondse vuilcontainer geplaatst t.b.v. complex Oldenhof, waartoe de bewoner middels een pasje toegang krijgt voor het storten van afval, (er worden geen containertjes verstrekt).

Sleutels:

Bij ieder appartement behoren 3 gelijke sleutels met chip, 3 sleutels voor de postkast en 1 zender voor toegang parkeerplaats garage.

Energieprestatiecoëfficient (EPC)

De berekende EPC-waarde van het appartementencomplex bedraagt 0,8.De EPC is een index die de energetische efficiëntie van nieuwbouw aangeeft, en wordt bepaald door berekeningen vastgelegd in normen.